- Nieuw
Instabiliteit en oxidatie. Vitamine C is een instabiele stof, het kan gemakkelijk vernietigd worden. Licht, zuurstof, hoge temperaturen (koken) en de aanwezigheid van metalen zijn factoren die vitamine C vernietigen. Vitamine C is in water oplosbaar. Bij het wassen en koken van groente gaat er dus ook veel van de stof verloren. Een glas vers geperst sinaasappelsap, dat in het licht op een keukentafel staat, verliest in een uur al een derde van zijn vitamine C. Tijdens het uitoefenen van haar functies in het lichaam wordt vitamine C gemakkelijk geoxideerd. Stoffen als selenium, vitamine E en caroteen kunnen deze oxidatie ongedaan maken. Deze voedingsstoffen werken onderling samen en de behoefte aan vitamine C zal minder groot zijn indien zij allemaal voldoende in het lichaam aanwezig zijn.
Nova vitae vit c ascorbinezuur
Instabiliteit en oxidatie. Vitamine C is een instabiele stof, het kan gemakkelijk vernietigd worden. Licht, zuurstof, hoge temperaturen (koken) en de aanwezigheid van metalen zijn factoren die vitamine C vernietigen. Vitamine C is in water oplosbaar. Bij het wassen en koken van groente gaat er dus ook veel van de stof verloren. Een glas vers geperst sinaasappelsap, dat in het licht op een keukentafel staat, verliest in een uur al een derde van zijn vitamine C. Tijdens het uitoefenen van haar functies in het lichaam wordt vitamine C gemakkelijk geoxideerd. Stoffen als selenium, vitamine E en caroteen kunnen deze oxidatie ongedaan maken. Deze voedingsstoffen werken onderling samen en de behoefte aan vitamine C zal minder groot zijn indien zij allemaal voldoende in het lichaam aanwezig zijn.
Gratis lokale bezorging bij bestellingen vanaf €15, dagelijks in Hellevoetsluis en omstreken.
Gratis verzending door heel Nederland voor bestellingen vanaf €70 via PostNL.
Veilig online bestellen & altijd scherpe prijzen.
Instabiliteit en oxidatie. Vitamine C is een instabiele stof, het kan gemakkelijk vernietigd worden. Licht, zuurstof, hoge temperaturen (koken) en de aanwezigheid van metalen zijn factoren die vitamine C vernietigen. Vitamine C is in water oplosbaar. Bij het wassen en koken van groente gaat er dus ook veel van de stof verloren. Een glas vers geperst sinaasappelsap, dat in het licht op een keukentafel staat, verliest in een uur al een derde van zijn vitamine C. Tijdens het uitoefenen van haar functies in het lichaam wordt vitamine C gemakkelijk geoxideerd. Stoffen als selenium, vitamine E en caroteen kunnen deze oxidatie ongedaan maken. Deze voedingsstoffen werken onderling samen en de behoefte aan vitamine C zal minder groot zijn indien zij allemaal voldoende in het lichaam aanwezig zijn.
check_circle
check_circle
Reviews